Általános szerződési feltételek (ÁSZF) a StudioNabytok.sk webshophoz

1.Alapvető rendelkezések

A jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák a studionabytok.sk  (a továbbiakban: a Szolgáltató) által üzemeltetett honlapon www.studionabytok.sk internetes üzletben történő vásárlás (ideértve az e-shop működésével, a megrendelésekkel és a teljesítéssel kapcsolatos) szabályait, továbbá a vásárlót megillető jogokat. Az e-shop vásárlói nagykorú, cselekvőképes, magán személyek vagy jogi személyek lehetnek.

1.1. Részletes fogalmak

Szolgáltató: LACHMANN s.r.o., Neratovické nám. 2144/4, 929 01 Dunajská Streda, Szlovákia, Cégjegyzékszám (IČO): 53113098, Adószám (DIČ): 2121277213, EU adószám (IČ DPH): SK2121277213, Egység: Sro, ügyiratszám 47030/T (Trnava, SR).
Felügyelő szerv: Slovenská obchodná inšpekcia (SOI), Inšpektorát SOI pre Trnavský kraj: Pekárska 23, 917 01 Trnava 1, odbor technickej kontroly výrobkov a ochrany spotrebiteľa

Vásárló: Az a magán vagy jogi személy aki az e-shop szolgáltatását igénybe veszi, ezen keresztül árut rendel, vásárol. A vásárló a megrendelés elküldésével igazolja, hogy ismertetve lett az ÁFSZ-el és egyetért a benne foglaltakkal, így létrejön a szerződés a szolgáltató és vásárló között.

Termékek és árak: Termékek alatt az e-shop-on megvásárolható áru értendő. Az e-shop árai kiskereskedelmi árak, EUR-ban feltüntetve, az ÁFÁ-t tartalmazzák.

2. Adásvételi szerződés

A vásárlótól beérkezett megrendelés képezi az alapját az adásvételi szerződésnek. A beérkezett megrendelés visszaigazolásával  a szolgáltató és vásárló közt szerződéses jogviszony áll fenn, ami megszűnik az áru átvételét követően.

3. Megrendelések

A vásárló az e-shop termékkínálatából rendelhet. A szolgáltató az áru értékéhez hozzászámolja a csomagolási és posta költséget. A szolgáltató az árut a Szlovák posta hivatallal vagy a DPD futárszolgálattal küldi utánvéttel Szlovákián belül. A szállítási díj ezen szolgáltatók aktuális árjegyzéke alapján  van meghatározva. A  kosárban a megerndelt termékeknél  feltüntetett csomagolás és postaköltség hozzávetőleges. A csomagolás- és postaköltség a megrendelt áru tényleges súlyától, térfogatától és a csomagok számától függ, Szlovákián belüli csomagküldésnél. Ha a megrendelt áru nincs raktáron, vagy kevesebb van belőle a szolgáltató haladéktalanul tájékoztatja erről a megrendelőt. A termék rendelése a kötelező mezők kitöltésével, visszaigazolásával  és elküldésével történik. Az adatok valódiságát a megrendelő a visszaigazolás elküldésével igazolja. A vevő az árut a megrendeléskor érvényes ár alapján  kapja meg. A megrendelést követően a vásárló e-mail címére visszaigazolás érkezik. Munkatársainknak lehetősége van a megrendelővel telefonon illetve e-mailen pontosítani a megrendelést, személyes adatokat. A vásárló a visszaigazolás elküldésével kötelezi magát a megrendelt áru értékének kifizetésére, beleértve a csomagolási és postaköltséget az ÁFSZ alapján.

4. Fizetési feltételek

A vásárló a vásárolt áru ellenértékét az áru átvételekor készpénzben egyenlíti ki Szlovákán belül. Magyarországra az árut előre utalással küldjük.

5. Szállítási feltételek

A következő szállítási módon juthat el a megrendelőhöz a termék:

  • Személyes átvétel - a rendelés elkészítését követően kapcsolatba lépünk Veled, hogy mikor veheted át a megrendelt árut.
  • Futárszolgálat - a kézbesítés munkanapokon 09:00 - 18:00 történik - a szállítás ideje 3-5 munkanap, de nagyságrendtől függően változhat. Amennyiben a kézbesítési időpont nem felel meg Neked, egyeztess egy újabb időpontot a futárszolgálattal. A megrendelt áru a raktárkészlettől és a nagyságtól függően, több csomagba lehet elhelyezve.

Abban az esetben ha a megrendelt termék nincs raktáron, a várható szállítási időről tájékoztatjuk a megrendelőt.

6. Megrendelés törlése

A vásárló 12 órán belül törölheti a megrendelését a megrendelés visszaigazolásától számítva e-mailben. Az ilyen megrendelést megszüntetettnek tekintünk. Az e-mailben fel kell tüntetni a vásárló nevét és a megrendelés számát.

7.  Elállási jog

A megrendelőnek joga van a terméket visszaküldeni a kézbesítéstől számított 14 napon belül indoklási kötelezettség nélkül a §12 sz. törvény 108/2000 alapján. A megrendelő köteles a  terméket a szolgáltató részére hiánytalanul visszaküldeni, számlát, jótállási jegyet is beleértve. A terméket ne küldjék vissza utánvéttel - nem lesz átvéve! A szolgáltató köteles a terméket visszavenni (nem utánvétes) és további késedelem nélkül visszafizetni a termék árát a vásárlónak (legkésőbb 15 napon belül a csomag átvételét követően - § 457 PTK)
A megrendelő nem állhat el az adásvételi szerződéstől, amely tárgyát egy olyan termék képezi ami az ő személyes kivanságai alapján lett elkészítve, és a speciális jellemzőit tekintve nem lehet visszaküldeni.

8. Reklamáció, szavatosság

A megrendelő köteles ellenőrizni a csomagot, amennyiben hiányos vagy nem megfelő a termék, azt 2 napon belül az átvételt követően jelezheti a szolgáltatónál. Ilyenkor szükséges elektronikus vagy telefonos  úton megindokolni a reklamációt. A termék ha szállítás közben károsodott azt a szállító cégnél (Posta vagy DPD) lehet reklamálni. Reklamáció lehetséges a jótállási idő alatt, a termék és a számla másolatának visszaküldésével, reklamációs levéllel. A szolgáltató köteles a reklamációt 30 napon belül elbírálni. A szolgáltató az általa eladott árukra 2 év (céges vásárlók esetén 1 év) jótállási időt vállal. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 40/1964 Z.z. §619-627 sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. A számla egyben a jótállási jegy. A szavatosság érvényét veszti, amennyiben lejárt a 2 év (céges vásárlók esetén 1 év) jótállási idő, a termék károsodott, és ez a károsodás a nem rendeltetésszerű használat miatt következett be, ill. a termék rendellenes szétszedésével.

9. Adatvédelem

A szolgáltató köteles a 428/2002 sz. A személyes adatok védelméről szóló törvény alapján az adatbázisban tárolt és feldolgozott adatokat megvédeni a vissszaélésektől.

10. Záró rendelkezések

Az ÁSZF 2020.06.26.-tól érvényes. A szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja.
A vásárló törvényes jogai az ÁSZF-el nincsnek érintve.

Az árut saját belátása szerint választotta, ezért utólag nem cseréljük ki! Emiatt kérjük, hogy vásárlás előtt egyeztessen velünk választása helyességéről, hogy elkerülje az esetleges kellemetlenségeket az áru nem megfelelő kiválasztásával kapcsolatban.


Letöltések

ZÁKON 102/2014 o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

VZOROVÝ FORMULÁR NA ODSTÚPENIE OD ZMLUVY
(csak akkor töltsd ki és küld el ezt az űrlapot, ha el akarsz állni a szerződéstől)